567 views

Τι θέλω να δω στο live των Maiden;

Ορθά, κοφτά: το 75% του κόσμου να είναι κάτω από 21 χρονών. Θα ήμουν πολύ χαρούμενος εάν το ελληνικό κοινό που πηγαίνει ακόμα σχολείο ή φοιτά σε κάποιο πανεπιστήμιο είναι παρόν στην εμφάνιση των Iron Maiden τον ερχόμενο Ιούλιο. Η γενιά του touch screen, του Youtube και του Facebook εν Ελλάδι, δεν έχει παρακολουθήσει τόσο μεγάλο event στα χρόνια της κρίσης και το τεράστιο στοίχημα για τον διοργανωτή, θεωρώ ότι είναι η προσέλκυση αυτού ακριβώς του τεράστιου κομματιού της νεολαίας.

Όποιος δεν έχει αντιληφθεί ότι το metal και το rock που απευθύνεται σε μεγάλα ακροατήρια, έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο νεκροθάλαμο, μάλλον βρίσκεται σε διαφορετική διάσταση. Τα συγκροτήματα που δοξάστηκαν στα 70’s, 80’s, 90’s πλέον στελεχώνονται από 60χρονους το λιγότερο και από κοντά ακολουθεί και το πιστό κοινό τους. Και ζητώ συγνώμη προς όλους τους συνοδοιπόρους, αλλά δεν υπάρχει πιο ξενερωτικό θέαμα από 60χρονους rockers πάνω στην σκηνή και 50χρονους, 40χρονους metalheads από κάτω στο κάγκελο. Στα θρυλικά live της νιότης μου, μπροστά και στην μέση των συναυλιακών χώρων υπήρχε η ηλικία που τράβαγε το κουπί (16-26) και δεν φοβόταν μη κλωτσοπατηθεί, μη χάσει κανένα παπούτσι, μη σπάσουν τα γυαλιά. Αντίστοιχα πιο πίσω, ψύχραιμοι και αγέρωχοι, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία με την καραφλοχαίτη τους ανέμελη, να στηρίζει ηθικά το θέαμα (και τολμηρούς περιλάμβανε το δείγμα, εννοείται, που βούταγαν στην φωτιά αλλά δεν είναι αυτό το point μου).

Η ομάδα προώθησης που χειρίζεται το event είναι αναγκαίο να προσεγγίσει εξαιρετικά έξυπνα τις ηλικίες αυτές. Δεν είναι cool πια να είσαι metal, σίγουρα όχι τόσο cool όσο ήταν στα 90’s στην Ελλάδα. Και οι Maiden πέρα από κάποια βιντεάκια δεν αποτελούν τίποτα το ιδιαίτερο για αυτό το κομμάτι του κόσμου (κακώς, αλλά έτσι είναι τα πράγματα). Το hype έχει παρατήσει πλέον τα υπερθεάματα των δεινοσαύρων και ασχολείται με το τοπικό, φτηνό live και το γεγονός αυτό σημαίνει αυτόματα ότι η εγχώρια γενιά των 00’s είναι αφύσικα απομακρυσμένη από την έννοια rock live σε αρένα με 20.000 άτομα. Το πως αντιλαμβανόμασταν εμείς (γεννηθείς το 1982) αυτή την δυναμική, δεν έχει καμία σύνδεση πλέον με το «πως φαντάζεται ότι ίσως είναι» ένας 16χρονος που πέρα από 2-3 live στο An και την Νέα Μάκρη, δεν έχει επισκεφτεί τίποτα παρόμοιο. Τεράστια ευκαιρία για το εγχώριο marketing θεαμάτων και ταυτόχρονα μια σημαντικά μεγάλη ευθύνη για την δημιουργία ενός live σταθμός για τις γενιές που το έχασαν λόγω κρίσης. Βέβαια η ζωή συνεχίζεται και μετά τον Ιούλιο, μια πιθανή αποτυχία δεν θα σημάνει και τίποτα διαφορετικό από αυτό που ήδη γνωρίζουμε. Ότι ζούμε στην Δυτική επαρχία της Ανατολίας. Με ότι σημαίνει αυτό για την ποιότητα των θεαμάτων που κατά καιρούς στηρίζουμε μαζικά.

ΥΓ: Θα προσπαθήσω να κατεβάσω τον ηλικιακό μέσο όρο, φέρνοντας τα παιδιά μου, κάνοντας τους ένα ανεκτίμητο δώρο που ίσως εκτιμηθεί στο μέλλον.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail