638 views

Είναι κακό με LEGO να χτίζεις παλάτια

Επιτέλους η κόρη και ο υιός φτάνουν σε εκείνη την ηλικία που μπορούν πλέον να ψυχαγωγηθούν ταυτόχρονα φτιάχνοντας πιο περίπλοκες (και απείρως πιο ακριβές)  LEGO κατασκευές και αυτό είναι μια πολύ καλή είδηση για τον μπαμπά τους. Ναι! Είμαι ένα LEGO-ενήλικο αρρωστάκι, πάντα ήμουν! Όμως δεν μπορούσα να μπάσω στο σπίτι, μέχρι πρότινος, το Νο1 αίτιο πνιγμών. Ο υιός βλέπετε, ως βρέφος δεν αντιλαμβανόταν την διαφορά της γκοφρέτας από το καφέ, πλακέ LEGO που συνήθως βάζουμε για βάση στις κατασκευές. Ο χειμώνας ήρθε, τα Χριστούγεννα κοντοζύγωσαν και ήταν μια καλή αφορμή να βάλουμε μια καλή παραγγελία ως ανοιχτοχέρης Αϊ Βασίλης (ήταν και πολύ καλά παιδιά εφέτο, δεν κάνουμε εκπτώσεις στην χαρά των παιδιών, γιατί τι μας έχει απομείνει σε ετούτο τον κοσμάκη; το παιδικό χαμόγελο και μια αγκαλιά κτλ κτλ). Star Wars, Ninjago, τζιπάκια, αεροπλάνα, κρις κραφτ, παλάτια, μιλάμε για 7-8 κουτιά, τινάξαμε την μπάνκα στον αέρα και εμείς και οι συγγενείς/φίλοι που πήραν το χαρτάκι με τις παραγγελιές.

Οι επόμενες μέρες ήταν ονειρικές. Επί ΠΑΣΟΚ θα είχα ιδρύσει μια μικρή, ομόρρυθμη κατασκευαστική και θα τσίμπαγα και κανένα κονδύλι από Ε.Ε για τον κόπο μου. Η επιδεξιότητα χτύπησε κόκκινα, όμως μετά την 10η μονοκοπανιά κατασκευή, ειλικρινά άρχισα να αντιλαμβάνομαι σιγά σιγά πως νιώθουν οι τεχνίτες όταν φτιάχνουν τα iphone στα εργοστάσια της Κίνας. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε, τα παιδιά καταχάρηκαν και τα διαστημόπλοια, τα αυτοκίνητα, τα παλάτια ήταν χάρμα οφθαλμών από κάθε άποψη. Μάλιστα τα μικρά χώθηκαν ακόμα πιο βαθιά στην τρέλα των LEGO όταν συνειδητοποίησαν ότι υπάρχει και σχετικό franchise στα videogames. Εκεί μπορούμε να πούμε ότι ζήσαμε τα χρυσά χρόνια (μήνες δλδ) των LEGO στο σπίτι.

Όμως ήρθε αυτή η αποφράδα μέρα, που κάτσαμε και είδαμε αυτή την καταραμένη Lego Movie. Την ταινία που τα Lego επαναστατούν και μάχονται υπέρ της ελευθερίας τους, της θέλησης τους να μην υπάγονται σε κανόνες και εγχειρίδια κατασκευής, να βόσκουν ελεύθερα σε χαλιά και σιφώνια. Η μικρή, επηρεασμένη από το αφελές concept, όπως κάθε νεόκοπος επαναστάτης, συντάχθηκε με την φαινομενικά καλή ιδέα της μη τήρησης των κανόνων. Ένα πρωί που έλειπα στην δουλειά πήρε την απόφαση να αποδομήσει πλήρως τις πολύτεχνες κατασκευές και να βάλει σε ένα κουβά, χύμα όλα τα κομματάκια, με σκοπό να φτιάξει τις δικές της πρωτότυπες κατασκευές. Πλανάσαι πλάνη οικτράν νιάνιαρο!

Ο τρόμος στο βλέμμα μου, όταν συνειδητοποίησα τι είχε συμβεί, την έκανε να υποσχεθεί ότι θα τα ξαναφτιάξει ένα ένα, όπως ήταν πριν. Απίθανο σενάριο, βέβαια, εάν μπορούσε να αντιληφθεί ότι δεν γίνεται να κομματιάσεις την Τζοκόντα, την Γκουέρνικα και την Αφροδίτη της Μήλου και να τα ξαναστήσεις ολόιδια, ακόμα και αν έχεις το εγχειρίδιο. Τα χιλιάδες μικρο-LEGO μπλεγμένα σε παρέες, το ένα με το άλλο, χωρίς συνοχή ακόμα κάθονται ράθυμα στον κουβά και περιμένουν τον Έναν. Αυτόν που ως άλλος μεσσίας, θα δαπανήσει μερόνυχτα από τον χρόνο του, για να τους δώσει πάλι ψυχή. Να ξαναπετάξουν, να σπιντάρουν, να υψώσουν τις περήφανες σημαίες τους.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail